Συνεργατικοί Λαχανόκηποι

Διάλεξη Νίκου Λυγερού: Ζεόλιθος και αγροτική καινοτομία

afisa lygerou

Την Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014, και ώρα 08:00 μ.μ., στο Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής (πλατεία Αρχ. Χρυσάνθου) ο δρ. Νίκος Λυγερός θα μιλήσει με θέμα «Ζεόλιθος και Αγροτική Καινοτομία».  Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδειχθεί η σημασία του Ζεόλιθου στον τομέα της γεωργίας, αλλά συνάμα και της κτηνοτροφίας, του περιβάλλοντος, της βιομηχανίας και της φαρμακευτικής.

Το όφελος για την περιοχή μας από την αξιοποίηση του ελληνικού ζεόλιθου θα είναι διπλό: τόσο με την ποιότητα και την καινοτομία των εφαρμογών του, όσο και με την ανάπτυξη που θα φέρει η πολιτική απόφαση για μια ορθολογική εξόρυξή του, καθώς αφθονεί στον Έβρο. Αυτή είναι άλλη μία απάντησή μας στην πρόκληση των χρυσωρυχείων.

Διοργάνωση: Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Σπάρτακος

Εγκαίνια 3ου Συνεργατικού λαχανόκηπου (περιοχής ΟΑΕΔ)

ΕΓΚΑΙΝΙΑ 3ου ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΥ ΤΟΥ «ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ»

 
     Την ερχόμενη Δευτέρα 30/9/2013 και ώρα 5.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν τα επίσημα εγκαίνια του 3ου Συνεργατικού μας Λαχανόκηπου (περιοχή Πανθρακικού Σταδίου), καθώς και ο αγιασμός, τον οποίο θα επιτελέσει ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. κ. Παντελεήμων. Θα επακολουθήσει μικρή δεξίωση.

Δημιουργία 4ου συνεργατικού λαχανόκηπου Κομοτηνής

Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα μας για συμμετοχή στους λαχανόκηπους ήταν και είναι εντυπωσιακή, όλοι οι λαχανόκηποι συμπληρώθηκαν αμέσως, δεν υπάρχουν κενές θέσεις και η μεγάλη λίστα αναμονής μας αναγκάζει να συνεχίσουμε το ψάξιμο για νέους χώρους.

Έτσι μετά την ευγενική παραχώρηση ακόμα ενός κτήματος ξεκινάμε την κατασκευή του 4ου συνεργατικού λαχανόκηπου Κομοτηνής στην οδό Αγίας Βαρβάρας (στρατόπεδα) μετά από το 4ο γυμνάσιο.

2ος και 4ος λαχανοκηπος

4ος λαχανόκηπος

Μας έχει παραχωρηθεί αγρόκτημα 2,6 στρεμμάτων από φίλο συν-Σπάρτακο (τον οποίο και ευχαριστούμε πάρα πολύ ) για την κατασκευή του 4ου λαχανόκηπου.

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινάνε οι πρώτες εργασίες οριοθέτησης και διαμόρφωσης του χώρου.

Παρακαλούνται όλοι όσοι θέλουν να αποκτήσουν κληροτεμάχιο των 50 τετραγωνικών για καλλιέργεια λαχανικών να στείλουν μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο 6942842268 με το ονοματεπώνυμο τους  και 4ος λαχανόκηπος Αγ.Βαρβάρας.

Μέσα στις πρώτες μέρες του Οκτώβρη θα γίνει η πρώτη συνάντηση και η προετοιμασία του κτήματος.

Δημήτρης Αμανατίδης

 

3ος συνεργατικός αστικός λαχανόκηπος (περιοχή Ο.Α.Ε.Δ.)

3ος Συνεργατικός Λαχανόκηπος Κομοτηνής Ο τρίτος συνεργατικός αστικός λαχανόκηπος μας ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2012 σε έκταση 6,5 στρεμμάτων (δύο κτήματα) που μας παραχώρησαν φίλοι του Σπάρτακου στην περιοχή του Ο.Α.Ε.Δ. πίσω από το ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στην παλιά οδό Ξάνθης.

2ος συνεργατικός αστικός λαχανόκηπος (περιοχή Αγίας Βαρβάρας)

2ος Συνεργατικός Λαχανόκηπος Κομοτηνής Ο δεύτερος συνεργατικός αστικός λαχανόκηπος μας ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2012 σε έκταση 1,5 στρέμματος που μας παραχώρησε φίλος του Σπάρτακου στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας πίσω από το 4º γυμνάσιο.